Var ska man bo i Hongkong?

26 Nov 2014 18:26
Tags

Back to list of posts

Hong Kong är ännu idag en av de mest populära och exotiska destinationer i Asien. Denna pärla i Sydostasien är ett utmärkt ställe att påbörja ens utforskning av Asien. Många som inte varit i staden kanske tycker att HongKong bara en ö, men det är det inte. Hong Kong har faktiskt flera små öar, varav HongKong Island är huvudön. Hongkong har också en halvö som kallas Kowloon, som är porten över till fastlandet. Kowloon har många restauranger där du kan prova på alla världens olika kök. Många bra hotell i Hong Kong och Kowloon passar de flestas plånböcker då det det finns något för alla.

Hong Kong är en förhållandevis dyr stad jämfört med många andra i denna del av världen. Precis som överallt annars, betalar du mindre får du ett mindre boende. Hitta bra hotell i HongKong är enkelt. Prova du också. De destrikt som utgör Kowloon är Jordan, Mongkok, Tsim Tha Tsui och Yau Ma Tei. De är alla nära varandra och binds ihop av en större aveny som kallas Nathan Road eller som vissa skulle kalla det "The Golden Mile". Det är svårt att gå vilse medan man reser i Kowloon. Nathan Road är vad jag vill kalla "Ryggraden" av Kowloon. Rakt norr på Nathan road och du kommer till the New Territories (fastlandet är inte långt därifrån). Söderut och du når Hong Kongs hamn och sedan den viktigaste ön Hongkong Island. Jag brukar alltid rekommendera resenärer att besöka Hong Kong ifall de inte känner sig bekväma med språken i övriga Sydostasien. Eftersom Hongkong tidigare har varit under engelskt styre, kan de flesta medborgare engelska hyfsat väl. Även om de kanske inte kan det helt flytande. Gatuskyltar och massa transport som bussar och tåg har tecken på engelska som gör dem till ett bra val för att ta sig runt staden med. Det är en fantastisk stad för folk som är rädda för att lämna sin "comfort zone" och utforska en kultur och livsstil helt annorlunda jämfört med sin egen. Jag tror inte du blir besviken.

Huvudgatan på natten Under dagen är Nathan road en myllrande aveny fylld med fina butiker som säljer de största och dyraste lyxvarorna. En bit norr upp på vägen hittar du affärer med mer jordnära priser, även om etiketterna och materialet är av tvivelaktig kvalitet. Nathan Road sover aldrig, utan även på natten kan man här hitta många turister och lokalbefolkning som rör sig på gatorna. Många saker är öppna även vid den här tiden vad det gäller shopping. Ta en promenad här på natten och njut av en livfull promenad genom neonljus och Hong Kong city när det är som allra bäst. Något jag rekommenderar! Kowloon är fyllt av shopping distrikt. Ta er till Mongkok, gatan som är full med hippa sneakers- och kläd-butiker som inriktar sig till unga och modemedvetna. Du hittar också många elektronik-butiker med de senaste prylarna som just kommit ut på marknaden. Men akta dig för att köpa den där bärbara datorn som kan ha piratkopierad programvara. Tänk även på att garantin kanske inte kommer att gälla hemma i Sverige.

Det bästa sättet att ta sig runt i Hong Kong När det gäller att hitta hotell i Kowloon är det bäst att bo på den västra sidan av halvön. Anledningen varför är för att Hong Kong är bekvämt och prisvärt MTR (Mass Transit Rail) systemet går upp och ner längs området och även ända ner till Hong Kong island i söder. Det är verkligen det bästa sättet att ta runt på i Hong Kong. Så när du ser den röda och vita symbolen, vet du att du är nära en station. Det som gör det ännu enklare att komma runt Hong Kongs MTR är att kartor med station stannar och instruktioner på engelska. I högtalarna annonseras de olika stationerna på engelska. MTR går också genom en tågtunnel under Hongkongs hamn från Kowloon. Men det finns fortfarande färjor i drift på Star Ferry nära den sydöstra spetsen av Kowloon-halvön. Har du tid att ta färjan Star Ferry mellan Kowloon och Hong Kong Island så gör det. Hong Kong är ett minne för livet!

Comments: 0

Add a New Comment

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License